Werkzaamheden

Organisatieadvies

Graag werk ik mee aan het oplossen van organisatievraagstukken. Dit kan door het veranderen van de werkwijze van een organisatie, of door een nieuwe organisatie in te richten (kwartiermaken). Daarbij richt ik mij ook op samenwerkingsverbanden tussen organisaties. Ik begin met het stellen van een snelle en professionele diagnose van de inhoudelijke, organisatorische en financiële aspecten van het organisatievraagstuk. Op basis daarvan stel ik aan de opdrachtgever een gestructureerde en resultaatgerichte aanpak voor, waarvan ik de uitvoering desgewenst ook zelf ter hand kan nemen. Daarbij besteed ik veel aandacht aan het draagvlak voor de verandering bij de medewerkers en stakeholders.

Beleidsadvies

Beleid maken is een vak apart. Bij het schrijven van een beleidsadvies komt meer kijken dan het inventariseren van doelstellingen, formuleren van resultaten en benoemen van te ondernemen activiteiten. Het gaat bovenal om de politiek-bestuurlijke en organisatorische haalbaarheid en om positieve framing van het beleid. Daarnaast gaat het om inhoudelijke kennis van het beleidsterrein, inbedding in een professionele beleidscyclus, en flankerend beleid. Ruime ervaring met het ontwikkelen, implementeren en evalueren van nieuw beleid heb ik opgedaan bij beroepsorganisaties, zorginstellingen én een zorgverzekeraar in de curatieve, langdurige en publieke zorg.

Interim- en projectmanagement

Graag geef ik zelf ook uitvoering aan een organisatieverandering of beleidsimplementatie, als interim-manager (met lijnverantwoordelijkheid) of als projectmanager (zonder of met beperkte lijnverantwoordelijkheid). Als interim- of projectmanager kan ik er actief aan bijdragen dat goede voornemens ook in daden worden omgezet en dat beoogde resultaten binnen de afgesproken personele en financiële capaciteit en tijd worden gerealiseerd. Als leidinggevende ben ik mens- en en resultaatgericht. Door te focussen op de sterke kanten van de organisatie en medewerkers krijg ik de organisatie en medewerkers in beweging. Daarbij streef ik intern en extern naar samenwerking met oog voor de (verborgen) talenten van mensen.